Net als bij de EQS, en in tegenstelling tot SUV's met een EQ-label, gaat het hier niet om een elektrische versie van een "klassiek" model. De Mercedes EQE is elektrisch geboren en bestaat uitsluitend elektrisch. En dat resulteert in uitstekende energieprestaties.
Op zoek naar vloeiendheid
Onder het koetswerk van de erg aerodynamische EQE vinden we inderdaad het totaal nieuwe platform dat de Duitse constructeur ook voor de EQS gebruikt heeft. Hier is het platform iets korter en herbergt het twee batterijmodules minder. Het rijbereik wordt echter niet proportioneel kleiner, aangezien het kortere koetswerk en het gekrompen accupakket ook voor een lager gewicht zorgen.
Met uitzondering van de totale lengte en de lichtsignatuur is de EQE een kopie van zijn grote broer. Het streven naar meer aerodynamica zal daar zeker niet vreemd aan zijn. De enige echte verschillen tussen de EQE en de EQS zijn natuurlijk de afmetingen.
De zitplaatsen achterin bij de ‘kleine’ EQE zijn inderdaad iets minder royaal, en hetzelfde geldt voor de koffer van 430 liter. Bij de lancering biedt Mercedes slechts één versie aan van de EQE: de 350+, waarvan de elektromotor gedurende 545 à 660 km (afhankelijk van de weg- en rijomstandigheden) 292 pk naar de achterwielen stuurt, en dit dankzij de batterij van 90 kWh.
Onderweg is de Mercedes EQE uiteraard een stille, krachtige en erg aangename wagen. Liefst op een rustige manier te gebruiken, om zo zuinig mogelijk om te springen met de energie (opmerkelijk: ons testverbruik bedroeg 17,8 kWh/100 km). De instapprijs bedraagt 76.625 euro. Maar het gamma wordt de komende maanden nog uitgebreid, zowel naar beneden als naar boven.
Technische fiche Mercedes EQE 350+
- Motor: elektrisch; 292 pk - 560 Nm
- Aandrijving: op de achterwielen
- Versnellingsbak: automaat met 1 versnelling
- L/b/h (mm): 4.946/2.103/1.510
- Leeggewicht (kg): 2.355
- Kofferruimte (l): 430
- 0 tot 100 km/h (sec.): 6,6
- Topsnelheid (km/u): 210
- Batterijen (kWh): 90,56
- Elektrisch rijbereik (km): 545-660
- Prijs (€): 75.625
Troeven
- Modern design
- Aangenaam interieur
- Laag verbruik
- Rijbereik/laadsnelheid
Minpunten
- Copy-paste van de EQS
- Merkbaar gewicht
- Tal van opties
- Waar is het echte ‘Mercedes-gevoel’?
Meest recente artikelen
Alles over milieuzones in Portugal
In Portugal is er momenteel enkel een lage emissiezone (LEZ) in Lissabon. Om in die lage emissiezone te rijden, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden.
Alles over milieuzones in Noorwegen
In Noorwegen zijn er steden met een lage emissiezone. Waar bevinden die milieuzones zich en hoe dek je jezelf in?
Rijden met winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden in Europa
Hieronder kan je doorklikken naar de landelijke en regionale wetgevingen voor het gebruik van sneeuwbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden binnen Europa. Foto: Gabriel Alenius/Unsplash
Vignetten, toltrajecten en bergpassen in Oostenrijk
Oostenrijk heeft vignetten voor het wegverkeer, er zijn tolwegen waar je apart moet betalen en er is zelfs een zogeheten go-Box nodig als je voertuig meer dan 3,5 ton weegt.
Maak je fiets lenteklaar
Maak je fiets klaar voor het lentezonnetje. Controleer de bandendruk voor minder kans op lekke banden. Reinig en smeer de ketting grondig voor soepel fietsen. Geef remmen extra aandacht—veilig op pad!
LEZ Frankrijk: je Crit’Air ecovignet in 9 gemakkelijke stappen!
Op deze pagina vind je een handige gebruiksaanwijzing om het Franse ecovignet te bestellen.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Italië?
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar het zonnige Italië te rijden bijvoorbeeld.