Image
Twee nieuwe Eddy Merckx-routes in en om zijn geboortedorp
14 juni 2016
Toerisme Vlaams-Brabant lanceert twee nieuwe Eddy Merckx-routes vanuit zijn geboortedorp Meensel-Kiezegem.

De twee nieuwe lussen zijn genoemd naar wielerlegende Eddy Merckx en zijn bedoeld voor zowel recreatieve fietsers als de meer sportieve wielertoerist.

De korte, recreatieve route van 30 km gebruikt de traditionele knooppuntbewegwijzering (wit/groene bordjes) van het Fietsnetwerk Vlaams-Brabant maar voor de langere route (70 km) voor sportieve fietsers, werd een nieuwe bewegwijzering voorzien (wit/rode bordjes met specifieke ‘Eddy Merckx’ aanduiding).
"We hebben onze schouders mee onder dit project gezet en investeerden 9.000 euro aan nieuwe bewegwijzering van de lange route, een overzichtsbord bij de startplaats, een folder en de promotie", zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.

Beide routes zijn heuvelachtig maar het spreekt voor zich dat in de sportieve route ook een paar kuitenbijters werden opgenomen. De lange route loopt over één richting terwijl de recreatieve lus in beide richtingen kan gefietst worden.

Onderweg duiken een aantal bijzondere bezienswaardigheden op waaronder uiteraard het standbeeld van Eddy Merckx dat eind vorig jaar werd ingehuldigd aan zijn geboortehuis. Ook de fameuze Vlooybergtoren, een zwevende roestbruine trap van 11 meter hoog, ligt op het parcours en wie houdt van kastelen kan halt houden aan het ridderlijke kasteel Van Horst in Sint-Pieters-Rode.

Uiteraard kennen we het Hageland als wijn- en fruitstreek en bijgevolg kun je onderweg met volle teugen genieten van de rijen wijnstokken op de zuiderhellingen en rijen fruitbomen tussen de heuvels door.

Meer informatie over de fietsroutes in Vlaams-Brabant vind je hier en hier.

Deel deze inhoud
18 maart 2020

Mobiliteit, reizen: Wat het coronavirus verandert

De crisis rond het coronavirus brengt belangrijke veranderingen in ons dagelijks leven met zich mee.  Als belangrijke speler in de mobiliteit en de toerismesector, wil Touring je informeren en adviseren over de gevolgen qua mobiliteit en reizen. Vind hier de recente nieuwsitems over de epidemie en de impact ervan op je verplaatsingen en reizen.