Een beslagen voorruit kan in elk seizoen voor gevaar zorgen als je op het punt staat achter het stuur te kruipen. Maar dankzij onze video in 4 stappen en de hulp van onze wegenwachter ben je in geen tijd van die condens verlost …
Hieronder vind je in detail de 4 stappen uit de video.

1) Bescherm je voorruit met een anticondensmiddel
Je kan je voorruit preventief behandelen met een anticondensmiddel, of met een doekje gedrenkt in schoonmaakproduct, genre afwasmiddel. Heb je geen preventieve maatregelen getroffen, dan helpen de volgende stappen je snel weer op weg ...

2) Zet de ruitontdooiing aan
Om dit fatsoenlijk te laten werken zal je eerst de motor moeten aanzetten, want de ruitontdooiing van je auto vreet energie. Vervolgens zet je de ruitontdooiing aan (voor én achter, indien mogelijk).

3) Ventilator op maximum
Aarzel niet om de aanjager van de ventilator op zijn maximale stand te zetten. als je airco hebt, zet die dan aan, want hij zorgt ervoor dat je voorruit sneller zal ontwasemen. Vergeet niet om de luchtcirculatie uit te schakelen.

4) Nog altijd condens? Ramen open!
Als de condens nog altijd je voorruit vertroebelt, zet dan de ramen open. Zo kan de vochtige lucht sneller ontsnappen en vervangen worden door drogere lucht van de ventilatie en de airconditioning.
Zin om nog meer de handen uit de mouwen te steken? Bekijk dan ook zeker onze andere Doe het zelf video’s.
Ontdek onze tweedehandswagens op Touring CarSelect
Meest recente artikelen
Europa-Park bestaat 50 jaar maar glanst als nieuw
Europa-Park, het grootste attractiepark van Duitsland, viert zijn vijftigste verjaardag en pakt groots uit met talrijke nieuwigheden en evenementen voor jong en oud.
Calabrië is niet zomaar een bestemming, maar een ervaring
Partnerinfo - Calabrië is geen plek die je louter bezoekt, het is een ervaring die begint nog voor je er voet aan land zet. Deze zuidelijke regio van Italië intrigeert met zijn vele verhalen, legendes en eeuwenoude tradities en dat prikkelt om je koffers te pakken, toch?
Alles over milieuzones in Portugal
In Portugal is er momenteel enkel een lage emissiezone (LEZ) in Lissabon. Om in die lage emissiezone te rijden, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden.
Alles over milieuzones in Noorwegen
In Noorwegen zijn er steden met een lage emissiezone. Waar bevinden die milieuzones zich en hoe dek je jezelf in?
Rijden met winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden in Europa
Hieronder kan je doorklikken naar de landelijke en regionale wetgevingen voor het gebruik van sneeuwbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden binnen Europa. Foto: Gabriel Alenius/Unsplash
Vignetten, toltrajecten en bergpassen in Oostenrijk
Oostenrijk heeft vignetten voor het wegverkeer, er zijn tolwegen waar je apart moet betalen en er is zelfs een zogeheten go-Box nodig als je voertuig meer dan 3,5 ton weegt.