Hou je van schakelvrij en stil rijden? Dan is de elektrische DSR/X van Zero Motorcycles het neusje van de zalm.
Elektrische motoren kennen een minder snelle opmars dan hun vrienden op vier wielen. Zero Motorcycles is een pionier bij de CO2-neutrale motorfietsen, en met de nieuwe DSR/X brengen ze een motor die op heel wat vlakken nieuwe normen stelt.


Sterk, die Zero DSR/X
Met 100 pk en 225 Nm en een top van 180 km/u is de nieuwe Zero DSR/X een bijzonder potente kerel. Met een nagelnieuwe krachtbron, die volgens Zero dik 20% beter doet dan z’n voorganger én over een pak elektronische rijhulpjes beschikt. Vijf rijmodi (Eco, Rain, Standard, Sport en Canyon), in elke modus aanpasbare ABS en tractiecontrole, en Cypher III+. Dat besturingssysteem stuurt onder meer een geoptimaliseerde batterij aan en verbetert de laadmogelijkheden, bevat een parkeerhulp (voor- en achteruit), kreeg een knappe interface aangemeten en maakt turn-by-turnnavigatie mogelijk. Top!

Instelbaar karakter
Dankzij de elektronica kan je het karakter van de Zero DSR/X haarfijn op je wensen afstellen. Omdat dit een sport tourer is, wordt veelzijdigheid een stuk belangrijker. Voor elke situatie is er wel een afstelling en bovendien heeft de motor een groot allroad potentieel. Je mag dit als de eerste echte adventure-tourer met een elektrische aandrijving beschouwen.
Omdat daar hoe dan ook lange afstanden bij horen, mag de motor prat gaan op een realistische actieradius van meer dan 200 km en een snellaadsysteem. Je kan hem ook aan een gewoon stopcontact opladen, maar dat duurt langer. Reken een nachtje laden om een lege batterij op die manier weer vol te krijgen.

Alternatief
De prijs is stevig, maar de Zero DSR/X zit daarmee in de buurt van gelijkaardige motoren met een verbrandingsmotor. Zoals de BMW R 1250 GS Adventure of de Ducati Multistrada V4. Dit is geen concurrent voor deze motoren. Eerder een alternatief voor wie het gemak van schakelvrij en stil(ler) rijden op prijs weet te stellen en de lagere rijkost in de balans wil leggen.

Onder het zadel van de Zero DSR/X
- Motor: magneet AC motor met Cypher III+ besturing
- Vermogen: 100 pk
- Topsnelheid: 180 km/u
- Rijklaar gewicht: 247 kg
- Zadelhoogte: 840 mm
- Verbruik: actieradius 137 km op de snelweg (113 km/u), 200 km bij gemengd gebruik, 270 km op secundaire wegen
- Prijs: 26.995 euro
- Meer info op motorprijzen.be en op de website van Zero
Op onze website vind je alle door Touring geteste motorfietsen.
Touring depanneert ook je motor
Een probleem met je motor? Dankzij de pechverhelping van Touring komen onze wegenwachters je dag en nacht te hulp, overal in België en zelfs voor je voordeur!
Ga je met de motor op reis? Bekijk dan onze pechverhelpingsformules in het buitenland.
Meest recente artikelen
Alles over milieuzones in Portugal
In Portugal is er momenteel enkel een lage emissiezone (LEZ) in Lissabon. Om in die lage emissiezone te rijden, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden.
Alles over milieuzones in Noorwegen
In Noorwegen zijn er steden met een lage emissiezone. Waar bevinden die milieuzones zich en hoe dek je jezelf in?
Rijden met winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden in Europa
Hieronder kan je doorklikken naar de landelijke en regionale wetgevingen voor het gebruik van sneeuwbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden binnen Europa. Foto: Gabriel Alenius/Unsplash
Vignetten, toltrajecten en bergpassen in Oostenrijk
Oostenrijk heeft vignetten voor het wegverkeer, er zijn tolwegen waar je apart moet betalen en er is zelfs een zogeheten go-Box nodig als je voertuig meer dan 3,5 ton weegt.
Maak je fiets lenteklaar
Maak je fiets klaar voor het lentezonnetje. Controleer de bandendruk voor minder kans op lekke banden. Reinig en smeer de ketting grondig voor soepel fietsen. Geef remmen extra aandacht—veilig op pad!
LEZ Frankrijk: je Crit’Air ecovignet in 9 gemakkelijke stappen!
Op deze pagina vind je een handige gebruiksaanwijzing om het Franse ecovignet te bestellen.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Italië?
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar het zonnige Italië te rijden bijvoorbeeld.