Acute tandproblemen op reis. Neem je voorzorgen!

22/11/2018
dentiste_check_voyage

Door Bart De Landtsheer

Wie tandproblemen heeft, denkt beter twee keer na voor hij of zij op vakantie gaat. Door het luchtdrukverschil kun je aan boord van een vliegtuig plots tandpijn krijgen, maar ook op je bestemming kan het fout gaan. Neem dus je voorzorgen.

Een acuut tandprobleem aan boord van een vliegtuig komt vaker voor dan je denkt. En ook als je niet met het vliegtuig reist, kun je onderweg of op je bestemming plots met tandpijn geconfronteerd worden.

 

Luchtdrukverschillen in vliegtuigen

Beschadigde tandvullingen en/of kleine holtes in tanden als gevolg van tandbederf kunnen zowel tijdens het stijgen als tijdens het dalen voor (ernstige) tandproblemen zorgen. Door de luchtdrukverschillen aan boord kan de lucht in de tandholte uitzetten en zo druk uitoefenen op de tandzenuw. In bepaalde gevallen kan het zelfs gebeuren dat vullingen loskomen of tanden afbreken. De oplossing? Ga voor je afreist nog even langs bij de tandarts als je twijfelt aan de actuele gezondheid van je gebit.

 

Acuut tandprobleem tijdens je vakantie

Een tandprobleem treedt doorgaans onverwacht op, dus het kan ook voorvallen net wanneer je op vakantie bent. Opnieuw: ga regelmatig naar de tandarts als je sowieso niet over een perfect gebit beschikt. Ook met een perfect gebit kan je trouwens plots overvallen worden door tandpijn. En het is nooit uitgesloten dat je tijdens je vakantie een ongelukje hebt, waardoor je ter plaatse een beroep moet doen op een dokter of eventueel een tandarts. Een tand breekt af tijdens het eten bijvoorbeeld, of de bodem van het zwembad bleek dan toch veel dichterbij dan je dacht.

 

Bart De Landtsheer

Bart De Landtsheer

Bart de Landtsheer trekt al meer dan 30 jaar naar de mooiste bestemmingen ver weg of dichtbij. Geniet mee van zijn inspirerende reisverhalen.

Ook door Bart De Landtsheer: Wees verstandig, spring veilig om met de zon | Duurzaam naar zee? Boek een ‘Happy Trip’! | Een dagje aan zee? Stop deze 7 items in je strandtas! | 9 uit-tips: de groene rand van Brugge | Vakantiebarometer 2019: dit zijn de trends! | Meer info...

Verwante inhoud