Image
tandenproblemen op reis

Wie tandproblemen heeft, denkt beter twee keer na voor hij of zij op vakantie gaat. Door het luchtdrukverschil kun je aan boord van een vliegtuig plots tandpijn krijgen, maar ook op je bestemming kan het fout gaan. Neem dus je voorzorgen.

Een acuut tandprobleem aan boord van een vliegtuig komt vaker voor dan je denkt. En ook als je niet met het vliegtuig reist, kun je onderweg of op je bestemming plots met tandpijn geconfronteerd worden.

Luchtdrukverschillen in vliegtuigen

Beschadigde tandvullingen en/of kleine holtes in tanden als gevolg van tandbederf kunnen zowel tijdens het stijgen als tijdens het dalen voor (ernstige) tandproblemen zorgen. Door de luchtdrukverschillen aan boord kan de lucht in de tandholte uitzetten en zo druk uitoefenen op de tandzenuw. In bepaalde gevallen kan het zelfs gebeuren dat vullingen loskomen of tanden afbreken. De oplossing? Ga voor je afreist nog even langs bij de tandarts als je twijfelt aan de actuele gezondheid van je gebit.

Acuut tandprobleem tijdens je vakantie

Een tandprobleem treedt doorgaans onverwacht op, dus het kan ook voorvallen net wanneer je op vakantie bent. Opnieuw: ga regelmatig naar de tandarts als je sowieso niet over een perfect gebit beschikt. Ook met een perfect gebit kan je trouwens plots overvallen worden door tandpijn. En het is nooit uitgesloten dat je tijdens je vakantie een ongelukje hebt, waardoor je ter plaatse een beroep moet doen op een dokter of eventueel een tandarts. Een tand breekt af tijdens het eten bijvoorbeeld, of de bodem van het zwembad bleek dan toch veel dichterbij dan je dacht.

Kortom, zorg voor een reisbijstandsverzekering (voor de hele familie) als je wil dat alle kosten gedekt worden. Maar opgelet: klassieke mutualiteiten garanderen slechts een beperkte interventie van medische en ziekenhuiskosten en komen niet tussen in de repatriëring van voertuigen (en medereizigers) als dat nodig zou blijken.

Deel deze inhoud