Welk type accu is de beste?
Accu’s op basis van lithium-ionbatterijen zijn veruit de beste optie: licht, compact en nauwelijks gevoelig aan natuurlijke ontlading. Dergelijke batterijen hebben ook geen last van het ‘geheugeneffect’ waardoor ze niet helemaal leeg hoeven te zijn om weer opgeladen te worden. Laat je evenwel niet verleiden tot de allergoedkoopste batterijen; kwaliteit en levensduur hebben een prijs.
Wat zijn de verschillen tussen een voor-, midden- of achtermotor?
De voormotor zit zoals de naam suggereert in het wiel vooraan ingebouwd, de middenmotor bevindt zich ter hoogte van de pedalen en de achtermotor wordt in de naaf van het achterwiel gemonteerd. Bij een voormotor krijg je het gevoel dat je vooruit getrokken wordt, terwijl een achtermotor de illusie wekt dat je met de wind in de rug rijdt. Van een middenmotor wordt doorgaans gezegd dat deze zorgt voor een betere stabiliteit van de fiets.
De twee modellen elektrische fietsen van de Touring groepsaankoop zijn uitgerust met een middenmotor (de stadsfiets) en een achtermotor (de plooifiets). Probeer ze gewoon even uit tijdens de demodagen en je komt er vanzelf achter welke jij het meest comfortabel vindt.
Kan ik als zelfstandige / werkgever elektrische fietsen fiscaal aftrekken?
Jazeker. Zelfs tot 120% van het bedrag van aankoop, onderhoud, herstellingen en toebehoren. Consumenten die hun fiets gebruiken voor woon-werkverkeer en daar munt willen uit slaan, kunnen bij hun werkgever polsen naar een fietsvergoeding. Die kan jou honderden euro’s netto opleveren per jaar!
Meest recente artikelen
Alles over milieuzones in Portugal
In Portugal is er momenteel enkel een lage emissiezone (LEZ) in Lissabon. Om in die lage emissiezone te rijden, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden.
Alles over milieuzones in Noorwegen
In Noorwegen zijn er steden met een lage emissiezone. Waar bevinden die milieuzones zich en hoe dek je jezelf in?
Rijden met winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden in Europa
Hieronder kan je doorklikken naar de landelijke en regionale wetgevingen voor het gebruik van sneeuwbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden binnen Europa. Foto: Gabriel Alenius/Unsplash
Vignetten, toltrajecten en bergpassen in Oostenrijk
Oostenrijk heeft vignetten voor het wegverkeer, er zijn tolwegen waar je apart moet betalen en er is zelfs een zogeheten go-Box nodig als je voertuig meer dan 3,5 ton weegt.
Maak je fiets lenteklaar
Maak je fiets klaar voor het lentezonnetje. Controleer de bandendruk voor minder kans op lekke banden. Reinig en smeer de ketting grondig voor soepel fietsen. Geef remmen extra aandacht—veilig op pad!
LEZ Frankrijk: je Crit’Air ecovignet in 9 gemakkelijke stappen!
Op deze pagina vind je een handige gebruiksaanwijzing om het Franse ecovignet te bestellen.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Italië?
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar het zonnige Italië te rijden bijvoorbeeld.