Image
Elektrische fietsen: de 3 meest gestelde vragen
De drie meest gestelde vragen over elektrische fietsen met een glashelder antwoord. Goed geïnformeerd maak jij de keuze waar je het meest plezier aan zal beleven.

Welk type accu is de beste?

Accu’s op basis van lithium-ionbatterijen zijn veruit de beste optie: licht, compact en nauwelijks gevoelig aan natuurlijke ontlading. Dergelijke batterijen hebben ook geen last van het ‘geheugeneffect’ waardoor ze niet helemaal leeg hoeven te zijn om weer opgeladen te worden. Laat je evenwel niet verleiden tot de allergoedkoopste batterijen; kwaliteit en levensduur hebben een prijs.

Wat zijn de verschillen tussen een voor-, midden- of achtermotor?

De voormotor zit zoals de naam suggereert in het wiel vooraan ingebouwd, de middenmotor bevindt zich ter hoogte van de pedalen en de achtermotor wordt in de naaf van het achterwiel gemonteerd. Bij een voormotor krijg je het gevoel dat je vooruit getrokken wordt, terwijl een achtermotor de illusie wekt dat je met de wind in de rug rijdt. Van een middenmotor wordt doorgaans gezegd dat deze zorgt voor een betere stabiliteit van de fiets.

De twee modellen elektrische fietsen van de Touring groepsaankoop zijn uitgerust met een middenmotor (de stadsfiets) en een achtermotor (de plooifiets). Probeer ze gewoon even uit tijdens de demodagen en je komt er vanzelf achter welke jij het meest comfortabel vindt. 

Kan ik als zelfstandige / werkgever elektrische fietsen fiscaal aftrekken?

Jazeker. Zelfs tot 120% van het bedrag van aankoop, onderhoud, herstellingen en toebehoren. Consumenten die hun fiets gebruiken voor woon-werkverkeer en daar munt willen uit slaan, kunnen bij hun werkgever polsen naar een fietsvergoeding. Die kan jou honderden euro’s netto opleveren per jaar!

Vind hier alle info over de E-velo groepsaankoop van Touring

Deel deze inhoud