Met meer dan 600.000 verkochte exemplaren, zelfs vóór de facelift, is het een understatement om de Kodiaq een succes te noemen.

De designers konden het zichzelf dus makkelijk maken bij deze opfrisbeurt. Toch hebben ze de hele voorkant vernieuwd. Zo is de Kodiaq voortaan uitgerust met matrixledkoplampen (die zich aanpassen aan het verkeer en de omgeving) en een nieuwe grille. Op die manier ziet de SUV er frisser uit dan hij eigenlijk is.
Ook binnenin zijn er niet meteen veel vernieuwingen die de aandacht trekken. Het verschil zit 'm vooral in de uitrusting. Zo biedt Skoda gloednieuwe, geventileerde ergonomische stoelen aan met massagefunctie. De bestuurder krijgt een nieuw, multifunctioneel stuurwiel met meer mogelijkheden en een digitale Virtual Cockpit met een display van 10,25 inch, waarop de gegevens op vier manieren getoond kunnen worden. De grote troef van het interieur blijft natuurlijk het fantastische ruimtegevoel.
Ruimte te over
Achterin hebben de inzittenden royaal veel beenruimte en in de koffer kan liefst 835 liter, zonder de stoelen neer te klappen! Minpunten zijn dan weer dat er geen vlakke laadvloer is, of een dubbele bodem op de uitvoering met 5 zitplaatsen. Is er dan nog een andere uitvoering? Jazeker, het blijft namelijk mogelijk om de Kodiaq te bestellen als zevenzitter.
Wat de motoren betreft, is er qua benzine keuze tussen de 1.5 TSI met 150 pk en de 2.0 TSI met 200 pk (of 245 pk als je voor de sportieve RS gaat). Dieselrijders kunnen kiezen tussen een 2.0 TDI met 150 of 200 pk. Elektrische systemen zijn niet gepland, en dat is ook logisch.
Als een goede huisvader
Skoda heeft immers aangekondigd de ontwikkeling van plug-inhybrides stop te zetten en beschikt met de Enyaq iV al over een elektrische SUV. Voor onze test konden we gebruikmaken van de ‘kleine’ benzinemotor (1.5 liter, 150 pk), die gekoppeld is aan een zeventraps DSG-automaat. Die motor is prima geschikt voor het karakter van de wagen: rustig, comfortabel en veilig. In tegenstelling tot wat we verwacht hadden, blijft het verbruik al bij al binnen de perken: 7,9 l/100 km voor een SUV van deze grootte valt best mee. Prijs: vanaf 32.875 euro.
Technische fiche Skoda Kodiaq 1.5 TSI DSG
- Motor: benzine; 1.498 cm3; 150 pk - 250 Nm
- Aandrijving: op de voorwielen
- Versnellingsbak: 7-trapsautomaat
- L/b/h (mm): 4.697/1.882/1.661
- Leeggewicht (kg): 1.639-1.826 kg
- Kofferruimte (l): 835
- Tankinhoud (l): 58
- 0 tot 100 km/u (sec.): 9,7
- Topsnelheid (km/u): 205
- Gemengd verbruik (l/100km): 7,1
- CO2 (g/km): 161
- Prijs (€): 48.700
Troeven
- Enorme binnenruimte
- Rijcomfort
- Weggedrag
- Redelijk verbruik
Minpunten
- Wat kleurloze rijervaring
- Vrij dure topuitvoeringen
- Storende rijhulpsystemen
- Nutteloze sportmodus
Meest recente artikelen
Alles over milieuzones in Portugal
In Portugal is er momenteel enkel een lage emissiezone (LEZ) in Lissabon. Om in die lage emissiezone te rijden, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden.
Alles over milieuzones in Noorwegen
In Noorwegen zijn er steden met een lage emissiezone. Waar bevinden die milieuzones zich en hoe dek je jezelf in?
Rijden met winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden in Europa
Hieronder kan je doorklikken naar de landelijke en regionale wetgevingen voor het gebruik van sneeuwbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden binnen Europa. Foto: Gabriel Alenius/Unsplash
Vignetten, toltrajecten en bergpassen in Oostenrijk
Oostenrijk heeft vignetten voor het wegverkeer, er zijn tolwegen waar je apart moet betalen en er is zelfs een zogeheten go-Box nodig als je voertuig meer dan 3,5 ton weegt.
Maak je fiets lenteklaar
Maak je fiets klaar voor het lentezonnetje. Controleer de bandendruk voor minder kans op lekke banden. Reinig en smeer de ketting grondig voor soepel fietsen. Geef remmen extra aandacht—veilig op pad!
LEZ Frankrijk: je Crit’Air ecovignet in 9 gemakkelijke stappen!
Op deze pagina vind je een handige gebruiksaanwijzing om het Franse ecovignet te bestellen.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Italië?
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar het zonnige Italië te rijden bijvoorbeeld.