Image

Wie door Hongarije rijdt, moet tol betalen via elektronische vignetten of elektronische tol betalen als je voertuig meer weegt dan 3,5 ton.

In Hongarije moeten motorvoertuigen tot en met 3.5 ton een elektronisch vignet (e-Matrica) hebben om gebruik te maken van de autowegen en snelwegen. Motorvoertuigen van meer dan 3,5 ton moeten elektronische tol betalen.
Elektronische vignetten

tol in Hongarije vignet
E-Matrica, het elektronisch wegenvignet in Hongarije.


Waar heb je in Hongarije een E-vignet nodig?

tol in Hongarije kaart
De snelwegen waar je het E-vignet nodig hebt (rood) en de gratis snelwegen (groen) © toll-charge.hu


Alle snelwegen in Hongarije (dus alle wegen die met een M plus een getal aangegeven worden, zoals M1 of M15) zijn tolwegen. Sommige delen van deze snelwegen zijn vrijgesteld van tol (zie groene wegen op de kaart).


Welke elektronische vignetten zijn er?

De prijs van het E-vignet is afhankelijk van de categorie en de geldigheidsduur

Pictogrammen van de verschillende categorieën © toll-charge.hu
  • D1M*: motoren (enkel voor het week -en maandvignet) voor een jaarvignet en een regionaal vignet moet een D1 vignet aangeschaft worden.
  • D1: personenauto's met maximaal 7 zitplaatsen en een toegestane maximummassa tot en met 3500 kg.
  • D2: personenauto's met meer dan 7 zitplaatsen en bestelwagens, beide met een toegestane maximummassa tot en met 3500 kg, en campers ongeacht het gewicht.
  • B2: bussen met een toegestane maximummassa van meer dan 3500 kg.
  • Categorie U: aanhangers van voertuigen uit categorie D2 en B2. Voor aanhangers van voertuigen uit categorie D1 is geen tol verschuldigd.


Geldigheidsduur

  • Weekvignet (is 10 dagen geldig, met inbegrip van de dag van afgifte);
  • maandelijks vignet (is 31 dagen geldig, met inbegrip van de dag van afgifte);
  • een jaarvignet en een regiovignet (zijn geldig van 1 januari tot en met 31 januari in het volgende jaar). Een regiovignet is alleen geldig voor de provincie waarvoor het is uitgegeven. Je kunt weliswaar vignetten voor diverse provincies worden aangeschaft.

Voor de prijzen van de vignetten, klik hier.

Waar kan je het elektronisch vignet kopen?

Je kan het E-vignet aankopen:

Meer over het E-vignet en de geheven tol kan je terugvinden op de site van Toll charge.


Elektronische tol

Voor voertuigen van meer dan 3,5 ton Maximaal Toegelaten Massa wordt de tol geïnd met behulp van een zender (satellietgebaseerde on-board unit OBU) of met een routeticket.

Het bedrag van de tol wordt berekend op basis van het wegtype, de voertuigcategorie, die wordt afgeleid uit de gewichtsklasse, het aantal assen en de emissieklasse.

Het logo dat de elektronische tol aanduidt in Hongarije.


Je kan hierover meer informatie terugvinden op de website van HU-GO.hu.


Zie ook: Toltarieven in Europa.


Touring staat voor je klaar in heel Europa

Reis je met de auto, motor of camper in Europa? Weet dat pech krijgen onderweg of op je bestemming je vakantieplannen danig kan verstoren. Denk dus tijdig aan een Touring bijstandsverzekering zoals onze nieuwe Go Buitenland formule. Waar je je ook bevindt in Europa, bel ons op en je wordt meteen weer op weg geholpen door een van onze bijstandspartners.

Contact

Heb je nog een vraag en ben je Touring-klant? Neem dan contact op met Touringinfo. Je kunt de dienst bereiken op het nummer +32 2 286 33 84 tijdens kantooruren of via mail: touringinfo@touring.be.

Informeer je over onze producten voor pechverhelping, reisbijstand, annulatieverzekering en fietsbijstand.