Zelfs als de winter het laat afweten, draaien de sneeuwkanonnen overuren op de indoor skibanen. Kan je de adrenaline niet langer onderdrukken en wil je ook als er geen sneeuw ligt op ‘echte’ sneeuw skiën of snowboarden? Overweeg dan eens om koers te zetten naar een van de volgende vijf overdekte pistes in eigen land of net over de grens.
1. Ice Mountain, Komen (B)
Dit complex beschikt over twee pistes (85 en 210 meter lang) met sleepliften en roltapijt. In deze overmaatse koelkast ligt altijd zo’n 40 à 60 cm ‘verse’ sneeuw. Opgelet evenwel: personen zonder ervaring worden niet toegelaten op de piste. Voor hun eigen veiligheid en die van anderen wordt hen gevraagd om ter plaatse twee uren les te volgen. Informeer op voorhand.
2 uren vrij skiën (zonder materiaal, volwassenen): 29 euro
2 & 3. Skidôme, Rucphen en Terneuzen (NL)
Skidôme bestaat deze maand exact 20 jaar en heeft faciliteiten net over de grens in Terneuzen (30 minuutjes van Gent) en Rucphen (30 minuutjes van Antwerpen). In Terneuzen zijn er 2 pistes waarvan de grootste 220 meter lang is. In Rucphen zijn er 3 pistes met een maximale lengte van 160 meter.
2 uren vrij skiën (zonder materiaal, volwassenen): 27,50 euro
4. Snow Valley, Peer (B)
Snow Valley beschikt over maar liefst 3 pistes, waarvan de langste 235 meter meet. Eén piste is voorbehouden voor snowboarders: Boarders Paradise. Compleet met half pipe, high jumps en rails. Vergeet je actiecamera niet.
2 uren vrij skiën (zonder materiaal, volwassenen): 33 euro
5. Snowworld, Landgraaf (NL)
Snowworld is naar eigen zeggen de grootste overdekte sneeuwhal ter wereld (qua oppervlakte, niet qua lengte van de pistes). Er zijn 5 pistes (maximale lengte: 520 meter) en 8 liften waaronder vier 4 roltapijten en een 6-persoons stoeltjeslift. Er is tevens een funpark met meer dan 10 verschillende obstakels. Spektakel verzekerd.
2 uren vrij skiën (zonder materiaal, volwassenen): 33,95 euro
3 Tips voor je vertrekt
- Het vriest al gauw 5 graden in zo’n indoor skihal, dus voorzie warme kledij en vergeet je skihandschoenen niet want die zijn verplicht en kun je ter plaatse niet huren.
- Check vooraf de toegangs- en huurprijzen en boek eventueel je tickets online. Vermijd bijgevolg onaangename verrassingen aan de balie. En misschien zijn er wel promoties.
- Niet alle indoor skipistes laten onervaren skiërs toe: check op voorhand of je al dan niet ter plaatse ski- of snowboardlessen moet nemen.
Meest recente artikelen
Alles over milieuzones in Portugal
In Portugal is er momenteel enkel een lage emissiezone (LEZ) in Lissabon. Om in die lage emissiezone te rijden, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden.
Alles over milieuzones in Noorwegen
In Noorwegen zijn er steden met een lage emissiezone. Waar bevinden die milieuzones zich en hoe dek je jezelf in?
Rijden met winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden in Europa
Hieronder kan je doorklikken naar de landelijke en regionale wetgevingen voor het gebruik van sneeuwbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden binnen Europa. Foto: Gabriel Alenius/Unsplash
Vignetten, toltrajecten en bergpassen in Oostenrijk
Oostenrijk heeft vignetten voor het wegverkeer, er zijn tolwegen waar je apart moet betalen en er is zelfs een zogeheten go-Box nodig als je voertuig meer dan 3,5 ton weegt.
Maak je fiets lenteklaar
Maak je fiets klaar voor het lentezonnetje. Controleer de bandendruk voor minder kans op lekke banden. Reinig en smeer de ketting grondig voor soepel fietsen. Geef remmen extra aandacht—veilig op pad!
LEZ Frankrijk: je Crit’Air ecovignet in 9 gemakkelijke stappen!
Op deze pagina vind je een handige gebruiksaanwijzing om het Franse ecovignet te bestellen.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Italië?
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar het zonnige Italië te rijden bijvoorbeeld.