Een nieuwe fiets? Ja, graag een elektrische!
"Ik woon in Deurne en werk op de campus van de Universiteit Antwerpen in Wilrijk – een afstand van ongeveer 9 kilometer", vertelt Mart Theunis. "Ik doe dat al heel lang met de fiets. De universiteit moedigt fietsen aan en we krijgen ook een fietsvergoeding." Toen haar fiets vorig jaar aan vervanging toe was, koos Mart voor een elektrisch model. "Dat is een goede zet geweest, want ik spaar veel tijd uit. Met een gewone fiets deed ik 40 minuten over dat traject, nu nog 25. Dat is een half uur per dag gewonnen. Bovendien blijf je even snel gaan als er tegenwind is of als het regent." Daarentegen, als Mart de wagen neemt, dan is ze langer onderweg. "Het is altijd aanschuiven aan de oprit naar de autostrade en 's avonds sta je sowieso stil op de Antwerpse Ring."
Voorzichtigheid geboden
Mart heeft steeds een regenpak bij, maar dat heeft ze zelden nodig. Op haar traject moet ze wel voorbij twee gevaarlijke punten. "Er is één kruispunt waar het licht voor fietsers altijd knippert. Daar moet je tussen de auto's doorglippen. En in Mortsel loopt het fietspad plots verder aan de andere kant van de straat en dat is heel slecht aangegeven. Maar eens Deurne uit, rijd ik op veilige fietspaden."
Wil je ook overstappen op de elektrische fiets? Maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Aarzel dan niet om meer te weten te komen over de voordelen van de elektrische fiets.

Meest recente artikelen
Alles over milieuzones in Portugal
In Portugal is er momenteel enkel een lage emissiezone (LEZ) in Lissabon. Om in die lage emissiezone te rijden, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden.
Alles over milieuzones in Noorwegen
In Noorwegen zijn er steden met een lage emissiezone. Waar bevinden die milieuzones zich en hoe dek je jezelf in?
Rijden met winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden in Europa
Hieronder kan je doorklikken naar de landelijke en regionale wetgevingen voor het gebruik van sneeuwbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden binnen Europa. Foto: Gabriel Alenius/Unsplash
Vignetten, toltrajecten en bergpassen in Oostenrijk
Oostenrijk heeft vignetten voor het wegverkeer, er zijn tolwegen waar je apart moet betalen en er is zelfs een zogeheten go-Box nodig als je voertuig meer dan 3,5 ton weegt.
Maak je fiets lenteklaar
Maak je fiets klaar voor het lentezonnetje. Controleer de bandendruk voor minder kans op lekke banden. Reinig en smeer de ketting grondig voor soepel fietsen. Geef remmen extra aandacht—veilig op pad!
LEZ Frankrijk: je Crit’Air ecovignet in 9 gemakkelijke stappen!
Op deze pagina vind je een handige gebruiksaanwijzing om het Franse ecovignet te bestellen.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Italië?
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar het zonnige Italië te rijden bijvoorbeeld.