Image
Elektrische fiets
Zou je wel een elektrische fiets aanschaffen? Twijfel je? Lees hier de getuigenis van Mart. Misschien zal zij je overtuigen! Toen haar gewone fiets aan vervanging toe was, koos ze een elektrisch model. Dagelijks wint ze een half uur reistijd.!

Een nieuwe fiets? Ja, graag een elektrische!

"Ik woon in Deurne en werk op de campus van de Universiteit Antwerpen in Wilrijk – een afstand van ongeveer 9 kilometer", vertelt Mart Theunis. "Ik doe dat al heel lang met de fiets. De universiteit moedigt fietsen aan en we krijgen ook een fietsvergoeding." Toen haar fiets vorig jaar aan vervanging toe was, koos Mart voor een elektrisch model. "Dat is een goede zet geweest, want ik spaar veel tijd uit. Met een gewone fiets deed ik 40 minuten over dat traject, nu nog 25. Dat is een half uur per dag gewonnen. Bovendien blijf je even snel gaan als er tegenwind is of als het regent."  Daarentegen, als Mart de wagen neemt, dan is ze langer onderweg. "Het is altijd aanschuiven aan de oprit naar de autostrade en 's avonds sta je sowieso stil op de Antwerpse Ring."

Voorzichtigheid geboden

Mart heeft steeds een regenpak bij, maar dat heeft ze zelden nodig. Op haar traject moet ze wel voorbij twee gevaarlijke punten. "Er is één kruispunt waar het licht voor fietsers altijd knippert. Daar moet je tussen de auto's doorglippen. En in Mortsel loopt het fietspad plots verder aan de andere kant van de straat en dat is heel slecht aangegeven. Maar eens Deurne uit, rijd ik op veilige fietspaden."

Wil je ook overstappen op de elektrische fiets? Maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Aarzel dan niet om meer te weten te komen over de voordelen van de elektrische fiets.

Image
Mart - elektrische fiets
Deel deze inhoud