Uitstekende vooruitzichten voor de toeristen uit Frankrijk, Engeland en eigen land: er pendelt voortaan 5 tot 9 keer per dag een OUIBUS tussen Rijsel en Brugge. Ideaal voor een daguitstap in een van de genoemde steden maar er zijn nog meer mogelijkheden.
Het HST-station Rijsel is namelijk een hub voor wie Frankrijk wil ontdekken of snel naar Engeland wil sporen. Tickets met de HST naar bestemmingen binnen Frankrijk of over het kanaal zijn namelijk goedkoper vanuit Rijsel. Zo spoor je vanuit Rijsel al voor minder dan 17 euro naar alle stations en luchthavens in en rond Parijs.
Renaat Landuyt, burgemeester van Brugge, is enthousiast over de vermoedelijk grotere toestroom aan toeristen uit Engeland: “Op maximaal 1 uur en 15 minuten staan reizigers in Brugge en dat is korter dan de reistijd die een Eurostarreiziger nu aflegt tussen Lille Europe en Brugge via Brussel-Zuid.”
Goedkoop en comfortabel
Volgens Visit Bruges reizen niet minder dan 18% van alle bezoekers die in Brugge verblijven met de Eurostar, TGV of Thalys. Dat kon voorheen enkel via Brussel. De verbinding met de OUIBUS is niet alleen goedkoop (vanaf 7,90 euro) maar ook comfortabel, omdat deze bussen minder zitplaatsen tellen dan gewone autobussen. Verder is er gratis wifi aan boord en elke zitplaats heeft een stopcontact. De bussen zijn tevens toegankelijk voor passagiers met verminderde mobiliteit.
De nieuwe busverbinding wordt toegevoegd aan het lijstje van internationale busverbindingen waarvan je de aankomst- en vertrektijden kunt consulteren op de website van Visit Bruges.
Naar en vanuit Brugge
Naast OUIBUS organiseren ook Flibco.com, Flixbus en Eurolines regelmatige verbindingen naar en vanuit Brugge. Onder andere naar de luchthavens Brussel-Zuid-Charleroi, Charles de Gaulle, Orly, Keulen, Frankfurt en het HST-station Lille Europe.
Tickets naar/vanuit Lille Europe kunnen worden gekocht op de website van OUIBUS of aan het treinloket in het station van Brugge.
Meest recente artikelen
Alles over milieuzones in Portugal
In Portugal is er momenteel enkel een lage emissiezone (LEZ) in Lissabon. Om in die lage emissiezone te rijden, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden.
Alles over milieuzones in Noorwegen
In Noorwegen zijn er steden met een lage emissiezone. Waar bevinden die milieuzones zich en hoe dek je jezelf in?
Rijden met winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden in Europa
Hieronder kan je doorklikken naar de landelijke en regionale wetgevingen voor het gebruik van sneeuwbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden binnen Europa. Foto: Gabriel Alenius/Unsplash
Vignetten, toltrajecten en bergpassen in Oostenrijk
Oostenrijk heeft vignetten voor het wegverkeer, er zijn tolwegen waar je apart moet betalen en er is zelfs een zogeheten go-Box nodig als je voertuig meer dan 3,5 ton weegt.
Maak je fiets lenteklaar
Maak je fiets klaar voor het lentezonnetje. Controleer de bandendruk voor minder kans op lekke banden. Reinig en smeer de ketting grondig voor soepel fietsen. Geef remmen extra aandacht—veilig op pad!
LEZ Frankrijk: je Crit’Air ecovignet in 9 gemakkelijke stappen!
Op deze pagina vind je een handige gebruiksaanwijzing om het Franse ecovignet te bestellen.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Italië?
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar het zonnige Italië te rijden bijvoorbeeld.