Image
Pendelbus tussen Lille Europe en Brugge stimuleert toerisme
Er rijden voortaan dagelijks meerdere pendelbussen tussen Brugge en het HST-station Lille Europe.

Uitstekende vooruitzichten voor de toeristen uit Frankrijk, Engeland en eigen land: er pendelt voortaan 5 tot 9 keer per dag een OUIBUS tussen Rijsel en Brugge. Ideaal voor een daguitstap in een van de genoemde steden maar er zijn nog meer mogelijkheden.

Het HST-station Rijsel is namelijk een hub voor wie Frankrijk wil ontdekken of snel naar Engeland wil sporen. Tickets met de HST naar bestemmingen binnen Frankrijk of over het kanaal zijn namelijk goedkoper vanuit Rijsel. Zo spoor je vanuit Rijsel al voor minder dan 17 euro naar alle stations en luchthavens in en rond Parijs.

Renaat Landuyt, burgemeester van Brugge, is enthousiast over de vermoedelijk grotere toestroom aan toeristen uit Engeland: “Op maximaal 1 uur en 15 minuten staan reizigers in Brugge en dat is korter dan de reistijd die een Eurostarreiziger nu aflegt tussen Lille Europe en Brugge via Brussel-Zuid.”

Goedkoop en comfortabel

Volgens Visit Bruges reizen niet minder dan 18% van alle bezoekers die in Brugge verblijven met de Eurostar, TGV of Thalys. Dat kon voorheen enkel via Brussel. De verbinding met de OUIBUS is niet alleen goedkoop (vanaf 7,90 euro) maar ook comfortabel, omdat deze bussen minder zitplaatsen tellen dan gewone autobussen. Verder is er gratis wifi aan boord en elke zitplaats heeft een stopcontact. De bussen zijn tevens toegankelijk voor passagiers met verminderde mobiliteit.

De nieuwe busverbinding wordt toegevoegd aan het lijstje van internationale busverbindingen waarvan je de aankomst- en vertrektijden kunt consulteren op de website van Visit Bruges.

Naar en vanuit Brugge

Naast OUIBUS organiseren ook Flibco.com, Flixbus en Eurolines regelmatige verbindingen naar en vanuit Brugge. Onder andere naar de luchthavens Brussel-Zuid-Charleroi, Charles de Gaulle, Orly, Keulen, Frankfurt en het HST-station Lille Europe.

Tickets naar/vanuit Lille Europe kunnen worden gekocht op de website van OUIBUS of aan het treinloket in het station van Brugge.

Deel deze inhoud