Image
Slovenië
De winter kan erg streng zijn in Slovenië en de weersomstandigheden zorgen voor heel wat risico’s op de weg. Je bent dus verplicht om een aangepaste winteruitrusting te hebben.

Op reis in Slovenië tijdens de winter? Hieronder een overzicht van de regels voor winterbanden en sneeuwkettingen.


Winterbanden en sneeuwkettingen

Tussen 15 november en 15 maart, evenals op momenten buiten deze periode, wanneer de wegomstandigheden gevaarlijk zijn (sneeuw, ijzel, enz.), zijn winterbanden op de vier wielen of sneeuwkettingen op gewone banden verplicht voor alle privévoertuigen of voertuigen die meer dan 3,5 ton wegen. Voor beide voertuigcategorieën geldt een minimale profieldiepte van 3 mm.

winterbanden Slovenië
Band met M+S (Mud and Snow) en Three-Peak Mountain Snowflake symbool.

Die regel ook van toepassing op voertuigen uit het buitenland.


Spijkerbanden

Spijkerbanden zijn verboden op alle wegen in Slovenië.


Touring staat voor je klaar in heel Europa

Straks met de auto op vakantie? Weet dat pech krijgen onderweg of op je bestemming je vakantieplannen danig kan verstoren. Denk dus tijdig aan een Touring bijstandsverzekering zoals onze nieuwe Go Europa formule. Waar je je ook bevindt in Europa, bel ons op en je wordt meteen weer op weg geholpen door een van onze bijstandspartners.

Contact

Heb je nog een vraag en ben je Touring-lid? Neem dan contact op met Touringinfo. Je kunt de dienst bereiken op het nummer +32 2 286 33 84 op werkdagen tussen 9 en 12u en tussen 14 en 17u of via mail: touringinfo@touring.be.

Informeer je over onze producten voor pechverhelping, reisverzekering, annulatieverzekering en fietsbijstand.