Image
Slovenië

De winter kan erg streng zijn in Slovenië en de weersomstandigheden zorgen voor heel wat risico’s op de weg. Je bent dus verplicht om een aangepaste winteruitrusting te hebben.

Op reis in Slovenië tijdens de winter? In de winter moet elk voertuig uitgerust zijn met de juiste banden aangepast aan de weersomstandigheden. Hieronder een overzicht van de regels voor winterbanden en sneeuwkettingen.

Foto ©Canva.com

Winterbanden

Tussen 15 november en 15 maart, evenals op momenten buiten deze periode, wanneer de wegomstandigheden gevaarlijk zijn (sneeuw, ijzel, enz.), zijn winterbanden op alle wielen verplicht voor alle privévoertuigen of voertuigen van meer dan 3,5 ton, behalve wanneer je sneeuwkettingen meehebt. Voor beide voertuigcategorieën geldt zowel voor zomer-, als winterbanden een minimale profieldiepte van 3 mm.

winterbanden Slovenië
Band met M+S (Mud and Snow) en Three-Peak Mountain Snowflake symbool.

Die regel ook van toepassing op voertuigen uit het buitenland.

Sneeuwkettingen

Wanneer je met zomerbanden rijdt tussen 15 november en 15 maart, evenals op momenten buiten deze periode, wanneer de wegomstandigheden gevaarlijk zijn (sneeuw, ijzel, enz.), dan moet je sneeuwkettingen aan boord van je wagen hebben. Ook voor zomerbanden is de minimale profieldiepte 3mm.

Foto ©Canva.com

Het onderstaand verkeersbord maakt sneeuwkettingen verplicht.

Sneeuwkettingen moeten bij voertuigen tot 3.5T op ten minste 2 aandrijfwielen aangebracht worden.

Met sneeuwkettingen geldt een snelheidsbeperking van 50km/u.

Sneeuwsokken mogen als alternatief voor sneeuwkettingen gebruikt worden.


Spijkerbanden

Spijkerbanden zijn verboden op alle wegen in Slovenië.

Foto ©Canva.com


Controleer welke voorschriften er van kracht zijn in de andere Europese landen.


Touring staat voor je klaar in heel Europa

Reis je met de auto, motor of camper in Europa? Weet dat pech krijgen onderweg of op je bestemming je vakantieplannen danig kan verstoren. Denk dus tijdig aan een Touring bijstandsverzekering zoals onze nieuwe Go Buitenland formule. Waar je je ook bevindt in Europa, bel ons op en je wordt meteen weer op weg geholpen door een van onze bijstandspartners.

Contact

Heb je nog een vraag en ben je Touring-klant? Neem dan contact op met Touringinfo. Je kunt de dienst bereiken op het nummer +32 2 286 33 84 tijdens kantooruren of via mail: touringinfo@touring.be.

Informeer je over onze producten voor pechverhelping, reisbijstand, annulatieverzekering en fietsbijstand.

Je kind leren autorijden

Het is zover: je kind slaat zijn vleugels uit ... en leert autorijden. Heb je besloten om zijn of haar begeleider te zijn? Informeer je dan grondig over het leerproces vóór je hieraan begint.

Rijbewijs: welke opleidingen volgen?

Sinds de zesde staatshervorming behoort de rijopleiding tot de bevoegdheden van de Gewesten. Met als gevolg dat de manier waarop je je rijbewijs haalt enigszins anders is in de drie Gewesten. We zetten even alles op een rijtje, Gewest per Gewest …