Image
De Caraïben: 14 topbestemmingen onder de loep
De Caraïben, een topbestemming. Touring laat zijn licht schijnen op 14 zonovergoten paradijsjes.

Iedereen kan zich een voorstelling maken van de Caraïben, droomt ervan of is er al geweest. Het Caraïbisch gebied bestaat grosso modo uit alle landen en eilanden in en aan de Caraïbische Zee. Christoffel Columbus bracht tussen 1492 en 1504 een groot deel van het gebied in kaart.

Tegenwoordig worden 32 landen tot het Caraïbisch gebied gerekend. Wij selecteerden voor jou de volgende 14 topbestemmingen:

WEETJES:

  • Het orkaanseizoen loopt van mei/juni tot oktober/november met de meeste activiteit tussen augustus en oktober. De benedenwindse eilanden liggen buiten het orkaangebied en zijn derhalve het ganse jaar door orkaanvrij.
  • De Caraïben zijn een veilige bestemming maar bij twijfel kan je hier altijd reisadvies inwinnen.
  • Het hoogseizoen in de Caraïben loopt van december tot april. Het is goed om weten dat de accommodaties dan 20 tot 50% duurder kunnen zijn.
  • Binnen de Caraïben zijn diverse kleine regionale luchtvaartmaatschappijen actief. Bouw ruime marges in als je regionale vluchten boekt, want vertrek- en aankomsturen worden zelden gerespecteerd.
    Wie meerdere eilanden tijdens één vakantie wil bezoeken, kan een cruise overwegen. Dat zal een pak minder kosten, maar anderzijds zal je te weinig tijd krijgen om de intimiteit van de diverse eilanden te ontdekken.

OPGELET:

De Caraïben grenzen aan Zuid-Amerika en het befaamde Zika-virus heeft intussen de overtocht gemaakt naar een aantal eilanden in het Caraïbische gebied. Win hier informatie in voor je afreist of plannen maakt.

Deel deze inhoud