De jaarlijkse fietsbeurs van de Benelux, Velofollies, strijkt weer neer in Kortrijk van 19 tot en met 21 januari. Dit evenement is een absolute must voor alle fietsliefhebbers. Op zoek naar nieuwe fietsen, accessoires of inspiratie voor hun volgende fietsreis? Slechts één adres!
Velofollies is niet enkel de place to be voor de wielertoerist of fervente mountainbiker. Deze totaalbeurs presenteert een volledig overzicht van de fietsmarkt. Naast race-, gravel en mountainbikes komen ook trekkingfietsen, hybridefietsen, retrobikes, stadsfietsen en e-bikes aan bod. Dat alles wordt bovendien aangevuld met accessoires zoals helmen en fietskledij. Ook organisatoren van fietsreizen en uitgevers van fietsliteratuur zijn talrijk aanwezig.
Exposanten en agenda
Zo’n aanbod resulteert in een exposantenlijst die letterlijk in de honderden loopt. Daarom kan je op de website van Velofollies een persoonlijk traject samenstellen, afgestemd op jouw voorkeuren. De filtermogelijkheden per productgroep of merk helpen daarbij een handje.

Reserveer echter ook wat tijd voor een van de vele evenementen die er plaatsvinden. Die vind je in de agenda van de beurs. Denk aan meet & greets met bekende (ex-)wielerprofs als Johan Musseuw of Jan Bakelants. Maar ook aan workshops over routeplanning, infosessies over gezonde voeding en trainingstechnieken.

Op een afgesloten traject kan je ook e-bikes testen en voor de mountainbikers is er op zaterdag een route uitgestippeld. Kom je met de eigen MTB naar Velofollies, dan mag je rekenen op een compleet bewegwijzerde route. Je kan kiezen uit 4 afstanden: 37 km, 44 km, 51 km en 61 km. Verder zijn er 2 bevoorradingsposten onderweg, is er een bewaakte fietsenstalling & afspuitinstallatie, zijn er verwarmde kleedruimtes & douches.
Hoe pak je je bezoek aan Velofollies praktisch aan?
Om optimaal van Velofollies te kunnen genieten, is het handig om je bezoek goed voor te bereiden. Zo koop je best op voorhand een ticket online. Zo bespaar je als volwassene niet alleen 5 euro (15 euro online, 20 euro aan de kassa), maar ook tijd. De wachtrij aan de inkom kan je immers links laten liggen.

Als automobilist kan je parkeren op de bewaakte parking van Xpo voor 5 euro per dag. Wie komt met de fiets, vindt een fietsenstalling aan de kant van de Kennedylaan (Xpo Zuid). Wie van de trein stapt in het station van Kortrijk moet rekening houden met een wandeling van 2,5 km tot aan de beurshallen. Een busrit neemt enkele minuten in beslag.

Velofollies opent elke dag om 10u. Op vrijdagavond is de beurs geopend tot 21u. Op zaterdag en zondag tot 18u.
Meest recente artikelen
Alles over milieuzones in Portugal
In Portugal is er momenteel enkel een lage emissiezone (LEZ) in Lissabon. Om in die lage emissiezone te rijden, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden.
Alles over milieuzones in Noorwegen
In Noorwegen zijn er steden met een lage emissiezone. Waar bevinden die milieuzones zich en hoe dek je jezelf in?
Rijden met winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden in Europa
Hieronder kan je doorklikken naar de landelijke en regionale wetgevingen voor het gebruik van sneeuwbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden binnen Europa. Foto: Gabriel Alenius/Unsplash
Vignetten, toltrajecten en bergpassen in Oostenrijk
Oostenrijk heeft vignetten voor het wegverkeer, er zijn tolwegen waar je apart moet betalen en er is zelfs een zogeheten go-Box nodig als je voertuig meer dan 3,5 ton weegt.
Maak je fiets lenteklaar
Maak je fiets klaar voor het lentezonnetje. Controleer de bandendruk voor minder kans op lekke banden. Reinig en smeer de ketting grondig voor soepel fietsen. Geef remmen extra aandacht—veilig op pad!
LEZ Frankrijk: je Crit’Air ecovignet in 9 gemakkelijke stappen!
Op deze pagina vind je een handige gebruiksaanwijzing om het Franse ecovignet te bestellen.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Italië?
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar het zonnige Italië te rijden bijvoorbeeld.