Image
Bosch op Velofollies
De jaarlijkse fietsbeurs Velofollies is andermaal een bezoek waard.

De jaarlijkse fietsbeurs van de Benelux, Velofollies, strijkt weer neer in Kortrijk van 19 tot en met 21 januari. Dit evenement is een absolute must voor alle fietsliefhebbers. Op zoek naar nieuwe fietsen, accessoires of inspiratie voor hun volgende fietsreis? Slechts één adres!

Velofollies is niet enkel de place to be voor de wielertoerist of fervente mountainbiker. Deze totaalbeurs presenteert een volledig overzicht van de fietsmarkt. Naast race-, gravel en mountainbikes komen ook trekkingfietsen, hybridefietsen, retrobikes, stadsfietsen en e-bikes aan bod. Dat alles wordt bovendien aangevuld met accessoires zoals helmen en fietskledij. Ook organisatoren van fietsreizen en uitgevers van fietsliteratuur zijn talrijk aanwezig.


Exposanten en agenda

Zo’n aanbod resulteert in een exposantenlijst die letterlijk in de honderden loopt. Daarom kan je op de website van Velofollies een persoonlijk traject samenstellen, afgestemd op jouw voorkeuren. De filtermogelijkheden per productgroep of merk helpen daarbij een handje.

Stromer op Velofollies


Reserveer echter ook wat tijd voor een van de vele evenementen die er plaatsvinden. Die vind je in de agenda van de beurs. Denk aan meet & greets met bekende (ex-)wielerprofs als Johan Musseuw of Jan Bakelants. Maar ook aan workshops over routeplanning, infosessies over gezonde voeding en trainingstechnieken.

Bikepacking op Velofollies


Op een afgesloten traject kan je ook e-bikes testen en voor de mountainbikers is er op zaterdag een route uitgestippeld. Kom je met de eigen MTB naar Velofollies, dan mag je rekenen op een compleet bewegwijzerde route. Je kan kiezen uit 4 afstanden: 37 km, 44 km, 51 km en 61 km. Verder zijn er 2 bevoorradingsposten onderweg, is er een bewaakte fietsenstalling & afspuitinstallatie, zijn er verwarmde kleedruimtes & douches.


Hoe pak je je bezoek aan Velofollies praktisch aan?

Om optimaal van Velofollies te kunnen genieten, is het handig om je bezoek goed voor te bereiden. Zo koop je best op voorhand een ticket online. Zo bespaar je als volwassene niet alleen 5 euro (15 euro online, 20 euro aan de kassa), maar ook tijd. De wachtrij aan de inkom kan je immers links laten liggen.

Racefietsen op velofollies


Als automobilist kan je parkeren op de bewaakte parking van Xpo voor 5 euro per dag. Wie komt met de fiets, vindt een fietsenstalling aan de kant van de Kennedylaan (Xpo Zuid). Wie van de trein stapt in het station van Kortrijk moet rekening houden met een wandeling van 2,5 km tot aan de beurshallen. Een busrit neemt enkele minuten in beslag.


Velofollies opent elke dag om 10u. Op vrijdagavond is de beurs geopend tot 21u. Op zaterdag en zondag tot 18u.