Image
Neem de juiste documenten mee aan boord van jouw auto. Hoe reis je naar Griekenland? Welke hoeveelheden sigaretten, sterke drank en andere luxegoederen mag je meebrengen?

Griekenland maakt deel uit van de EU en van de Schengenzone, je hoeft je dus geen zorgen te maken om de grens over te steken als je zelf in een van de lidstaten woont.

Vergeet wel niet om je identiteitskaart mee te nemen, je bent verplicht om die altijd op zak te hebben, waar je ook gaat. Ben je afkomstig uit het buitenland maar woon je in Europa? Dan gelden deze regels ook voor jou.


Als je met de auto naar Griekenland reist

Links het oude rijbewijs, rechts het nieuwe rijbewijs in bankkaartformaat. Beide zijn en blijven geldig binnen Europa.
 • Zorg dat je steeds een geldig rijbewijs bij je hebt.
 • Zorg dat je steeds de correcte documenten van de wagen aan boord hebt: verzekeringskaart (groene kaart), inschrijvingsbewijs (grijze kaart) en een geldig autokeuringsbewijs (als je wagen aan de technische controle moet voldoen) en een gelijkvormigheidsattest.
 • Zorg dat de letter ‘B’ goed zichtbaar is naast het kenteken van je wagen.


Als je op een andere manier naar Griekenland reist

Heb je geen auto of wil je liever op een andere manier naar Griekenland reizen? Geen zorg, er bestaan heel wat alternatieve vervoersmiddelen. Je kunt Griekenland gemakkelijk bereiken met het vliegtuig. Je kan ook met de trein (meer info via b-europe) of met de bus reizen. Dit neemt wel meer tijd in beslag.


Douanevrijstellingen

Als je goederen meebrengt uit Griekenland, hou dan rekening met deze indicatieve waarden die door de douane zijn vastgelegd:

man in black shirt holding a bottle of drink at bar
Ouzo de nationale drank van Griekenland - Photographer: Arzu Cengiz | Source: Unsplash
 • sigaretten: 800 eenheden
 • cigarillo’s (sigaren die minder dan 3 gram wegen): 400 eenheden
 • sigaren: 200 eenheden
 • tabak: 1 kg
 • sterke drank (+22°): 10 liter
 • likeur: 20 liter
 • wijn: 90 liter
 • bier: 110 liter

Blijf je onder de indicatieve waarden dan is het aan de douane om te bewijzen dat de goederen niet voor persoonlijk gebruik zijn. Overschrijd je de aangegeven limieten, dan moet jij bewijzen dat de producten voor eigen gebruik zijn.


Geld

Het invoeren of uitvoeren van meer dan € 10.000 aan contant geld of reischeques moet aan de grens aangegeven worden.


Zie ook:
Op reis in Europa: documenten reisformules en douaneformaliteiten


Touring staat voor je klaar in heel Europa

Straks met de auto op vakantie? Weet dat pech krijgen onderweg of op je bestemming je vakantieplannen danig kan verstoren. Denk dus tijdig aan een Touring bijstandsverzekering zoals onze nieuwe Go Europa formule. Waar je je ook bevindt in Europa, bel ons op en je wordt meteen weer op weg geholpen door een van onze bijstandspartners.

Contact

Heb je nog een vraag en ben je Touring-lid? Neem dan contact op met Touringinfo. Je kunt de dienst bereiken op het nummer +32 2 286 33 84 op werkdagen tussen 9 en 12u en tussen 14 en 17u of via mail: touringinfo@touring.be.

Informeer je over onze producten voor pechverhelping, reisverzekering, annulatieverzekering en fietsbijstand.