Image
Hongarije

Check voor je vertrek de regelgeving m.b.t. winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden in Hongarije.

Op reis naar Hongarije deze winter? Kijk voor je vertrek de regelgeving voor winterbanden en sneeuwkettingen nog eens goed na.

Balatonfured-Imre Tomosvari-Unsplash


Winterbanden

Het gebruik van winterbanden is niet verplicht, maar wel aangeraden bij winters weer. 4mm is een goede profieldiepte. Op weg naar Hongarije zijn winterbanden wel verplicht bij winters weer in Duitsland en Oostenrijk.

3PMSF-band

Sneeuwkettingen

In de winter bij winters weer moet je sneeuwkettingen op een goed bereikbare plaats in de wagen bij de hand hebben. Heb je bij een controle geen sneeuwkettingen mee, dan kan men je verbieden om verder te reizen. Sneeuwkettingen moeten in elk geval op aandrijfwielen aangelegd worden

Foto ©Canva.com

Je mag sneeuwkettingen enkel aanleggen op wegen die met sneeuw of ijs bedekt zijn. Sneeuwkettingen kunnen op bepaalde wegen verplicht worden door een verkeersbord (zie hieronder).

Hongarije verkeesbord sneeuwkettingen
Verkeersbord: sneeuwkettingen verplicht.

De maximumsnelheid voor voertuigen met sneeuwkettingen bedraagt 50 km/u.

Sneeuwsokken mogen als alternatief voor sneeuwkettingen gebruikt worden.

Sneeuwsokken


Spijkerbanden

Spijkerbanden zijn verboden in Hongarije.

Foto ©Canva.com


Controleer welke voorschriften er van kracht zijn in de andere Europese landen.


Touring staat voor je klaar in heel Europa

Reis je met de auto, motor of camper in Europa? Weet dat pech krijgen onderweg of op je bestemming je vakantieplannen danig kan verstoren. Denk dus tijdig aan een Touring bijstandsverzekering zoals onze nieuwe Go Buitenland formule. Waar je je ook bevindt in Europa, bel ons op en je wordt meteen weer op weg geholpen door een van onze bijstandspartners.

Contact

Heb je nog een vraag en ben je Touring-klant? Neem dan contact op met Touringinfo. Je kunt de dienst bereiken op het nummer +32 2 286 33 84 tijdens kantooruren of via mail: touringinfo@touring.be.

Informeer je over onze producten voor pechverhelping, reisbijstand, annulatieverzekering en fietsbijstand.