Image

In Nederland moet je voertuig aangepast worden aan de specifieke klimatologische weersomstandigheden. Check hieronder alle details. Foto: Pexels


Rij je naar Nederland tijdens de winter? In de winter moet elk voertuig uitgerust zijn met de juiste banden aangepast aan de weersomstandigheden. Lees er dan even de onderstaande regelgeving voor winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden op na.

Winterbanden

Unspalsh

Winterbanden zijn toegestaan, maar niet verplicht.

Sneeuwkettingen

Foto ©Canva.com

Sneeuwkettingen zijn toegestaan maar niet verplicht, wanneer de wegen besneeuwd zijn.

Spijkerbanden

Foto ©Canva.com

Spijkerbanden zijn strikt verboden in Nederland en dat in elk seizoen. Dat geldt ook voor voertuigen die niet zijn ingeschreven in Nederland.


Controleer welke voorschriften er van kracht zijn in de andere Europese landen.


Touring staat voor je klaar in heel Europa

Reis je met de auto, motor of camper in Europa? Weet dat pech krijgen onderweg of op je bestemming je vakantieplannen danig kan verstoren. Denk dus tijdig aan een Touring bijstandsverzekering zoals onze nieuwe Go Buitenland formule. Waar je je ook bevindt in Europa, bel ons op en je wordt meteen weer op weg geholpen door een van onze bijstandspartners.

Contact

Heb je nog een vraag en ben je Touring-klant? Neem dan contact op met Touringinfo. Je kunt de dienst bereiken op het nummer +32 2 286 33 84 tijdens kantooruren of via mail: touringinfo@touring.be.

Informeer je over onze producten voor pechverhelping, reisbijstand, annulatieverzekering en fietsbijstand.

Fout getankt, wat nu gedaan?

Jaarlijks tanken zo’n 18.000 Belgen de verkeerde brandstof, zeg dus niet te snel dat het jou nooit zal overkomen. Ben je even verstrooid en gebeurt het bij jou, houd dan vooral het hoofd koel. Panikeer niet en start zeker je auto niet.