Image
winterbanden

In Portugal moet je voertuig aangepast worden aan de specifieke klimatologische weersomstandigheden. Wie er het fijne wil van weten, vindt hieronder alle details.


Portugal kent weinig verschillen in het klimaat. De wetgeving voor winterbanden en sneeuwkettingen is dan ook vrij soepel. Een kort overzicht.


Winterbanden

Winterbanden zijn toegelaten in Portugal, maar er zijn geen opgelegde regels.

Sneeuwkettingen

Foto ©Canva.com

Sneeuwkettingen zijn toegestaan indien nodig. Je hoeft je snelheid niet aan te passen maar het is raadzaam om de aanbevelingen van de fabrikant op te volgen. Het is raadzaam sneeuwkettingen mee te nemen, wanneer je in de bergen reist.

Spijkerbanden

Foto ©Canva.com

Spijkerbanden zijn verboden in Portugal en dat bij alle weersomstandigheden.


Controleer welke voorschriften er van kracht zijn in de andere Europese landen.


Touring staat voor je klaar in heel Europa

Reis je met de auto, motor of camper in Europa? Weet dat pech krijgen onderweg of op je bestemming je vakantieplannen danig kan verstoren. Denk dus tijdig aan een Touring bijstandsverzekering zoals onze nieuwe Go Buitenland formule. Waar je je ook bevindt in Europa, bel ons op en je wordt meteen weer op weg geholpen door een van onze bijstandspartners.

Contact

Heb je nog een vraag en ben je Touring-klant? Neem dan contact op met Touringinfo. Je kunt de dienst bereiken op het nummer +32 2 286 33 84 tijdens kantooruren of via mail: touringinfo@touring.be.

Informeer je over onze producten voor pechverhelping, reisbijstand, annulatieverzekering en fietsbijstand.