Image
Verenigd Koninkrijk
Op reis in het Verenigd Koninkrijk tijdens de winter? Hieronder een overzicht van de regels voor winterbanden en sneeuwkettingen.

Op wintervakantie in het Verenigd Koninkrijk? Lees dan eerst aandachtig onze raadgevingen. Je komt alles te weten over de regelgeving betreffende de winteruitrusting voor auto’s waarvan het hoogst toegelaten gewicht niet meer bedraagt dan 3,5 ton.


Winterbande
n zijn niet verplicht.


winterbanden Verenigd Koninkrijk, niet verplicht
Band met M+S (Mud and Snow) en Three-Peak Mountain Snowflake symbool.


Het gebruik van sneeuwkettingen is toegestaan wanneer de weg met sneeuw en ijs bedekt is en je het wegdek niet beschadigt.

Spijkerbanden zijn toegelaten wanneer de weg met sneeuw en ijs bedekt is en je het wegdek niet beschadigt.

Bij gebruik van spijkerbanden of sneeuwkettingen wordt aangeraden alle wielen van het voertuig ermee uit te rusten.


Touring staat voor je klaar in heel Europa

Straks met de auto op vakantie? Weet dat pech krijgen onderweg of op je bestemming je vakantieplannen danig kan verstoren. Denk dus tijdig aan een Touring bijstandsverzekering zoals onze nieuwe Go Europa formule. Waar je je ook bevindt in Europa, bel ons op en je wordt meteen weer op weg geholpen door een van onze bijstandspartners.

Contact

Heb je nog een vraag en ben je Touring-lid? Neem dan contact op met Touringinfo. Je kunt de dienst bereiken op het nummer +32 2 286 33 84 op werkdagen tussen 9 en 12u en tussen 14 en 17u of via mail: touringinfo@touring.be.

Informeer je over onze producten voor pechverhelping, reisverzekering, annulatieverzekering en fietsbijstand.