Image
winterbanden

In Kroatië moet je voertuig aangepast worden aan de specifieke klimatologische weersomstandigheden. Wie er het fijne wil van weten, vindt hieronder alle details. Foto: Andreas Brun/Unsplash


Op reis in Kroatië tijdens de winter? In de winter moet elk voertuig uitgerust zijn met de juiste banden aangepast aan de weersomstandigheden. Hieronder een overzicht van de regels voor winterbanden en sneeuwkettingen.

vito drolec-unsplash

Winterbanden

Band met M+S (Mud and Snow) en Three-Peak Mountain Snowflake symbool.

Winterbanden (M+S of 3PMSF) zijn verplicht op bepaalde wegen van 15 november tot 15 april, ongeacht de weerstomstandigheden. Heb je sneeuwkettingen mee, dan geldt deze verplichting niet. Winterbanden kunnen buiten deze periode ook verplicht worden bij winters weer. Alle wielen moeten ermee uitgerust zijn. De minimale profieldiepte bedraagt 4 mm. Beschik je over geen winteruitrusting waar het verplicht is, krijg je een boete of moet je je reis onderbreken. Bij een winteruitrusting in je wagen hoort ook een sneeuwspade!


Sneeuwkettingen

Foto ©Canva.com

Sneeuwkettingen meehebben is verplicht op bepaalde wegen van 15 november tot 15 april, ongeacht de weerstomstandigheden, wanneer je geen winterbanden hebt. Bij winters weer kan deze verplichting ook gelden buiten deze periode. Bij een winteruitrusting in je wagen hoort ook een sneeuwspade!

Sneeuwschep - erik mclean-unsplash

Bij ijzel of vanaf 5 cm sneeuw zijn sneeuwkettingen sowieso verplicht!

In de regio’s Lika en Gorski Kotar zijn sneeuwkettingen verplicht, zelfs als je wagen met winterbanden is uitgerust!

Voldoe je niet aan de verplichting tot winteruitrusting dan kan je een boete krijgen of verplicht worden je reis te onderbreken.

Sneeuwsokken worden als alternatief voor sneeuwkettingen aanvaard.

Sneeuwsokken


Spijkerbanden

Spijkerbanden zijn verboden op alle wegen in het hele land.

Foto ©Canva.com


Controleer welke voorschriften er van kracht zijn in de andere Europese landen.


Touring staat voor je klaar in heel Europa

Reis je met de auto, motor of camper in Europa? Weet dat pech krijgen onderweg of op je bestemming je vakantieplannen danig kan verstoren. Denk dus tijdig aan een Touring bijstandsverzekering zoals onze nieuwe Go Buitenland formule. Waar je je ook bevindt in Europa, bel ons op en je wordt meteen weer op weg geholpen door een van onze bijstandspartners.

Contact

Heb je nog een vraag en ben je Touring-klant? Neem dan contact op met Touringinfo. Je kunt de dienst bereiken op het nummer +32 2 286 33 84 tijdens kantooruren of via mail: touringinfo@touring.be.

Informeer je over onze producten voor pechverhelping, reisbijstand, annulatieverzekering en fietsbijstand.

Je kind leren autorijden

Het is zover: je kind slaat zijn vleugels uit ... en leert autorijden. Heb je besloten om zijn of haar begeleider te zijn? Informeer je dan grondig over het leerproces vóór je hieraan begint.

Rijbewijs: welke opleidingen volgen?

Sinds de zesde staatshervorming behoort de rijopleiding tot de bevoegdheden van de Gewesten. Met als gevolg dat de manier waarop je je rijbewijs haalt enigszins anders is in de drie Gewesten. We zetten even alles op een rijtje, Gewest per Gewest …