Image
nettoyage_voiture_coronavirus

In deze tijden van corona zijn onze verplaatsingen beperkt. Maar misschien rij je nog wel met de auto naar de winkel? En als je hem voor langere tijd in de garage laat staan, zorg er dan voor dat hij zonder problemen weer start. Hier zijn onze tips.

Het lijkt misschien triviaal om het in deze tijden van quarantaine over onze auto te hebben … Maar als je hem nodig hebt moet je er wel voor zorgen dat hij in goede staat is, aangezien bijna alle garages gesloten zijn! Bovendien moet je door het coronavirus aan boord een aantal regels in acht nemen om het risico op besmetting zo veel mogelijk te beperken. En doordat je toch opgesloten zit in je huis of je appartement, heb je wat meer tijd om je auto te poetsen. Een activiteit die je zelfs in gezinsverband kan doen!

 

De staat van de auto

Zelfs als je geen mecanicien bent, kan je makkelijk zelf een aantal “algemene auto-onderdelen” controleren:

 

Auto-hygiëne

Je hebt nu wat meer tijd, dus waarom zou je niet van de gelegenheid gebruik maken om een grote lenteschoonmaak te houden? Meteen ook een goede gelegenheid om het passagiersgedeelte en de koffer leeg te maken en je zo te ontdoen van alle rommel en afval. Kortom, een grondige opfrisbeurt! Enkele tips:

 • Bescherm je handen, want reinigingsproducten zijn vaak irriterend voor de huid. Handschoenen bieden ook bescherming tegen scherpe randjes (onder de stoelen, in de kofferbak, ...).
 • Haal de matjes eruit en stofzuig ze grondig, aan beide kanten. Stofzuig ook het interieur en de kofferbak.
 • Reinig het interieur met een huishoudelijk product. Als dat bacteriedodende middelen of alcohol bevat, des te beter.
 • Gebruik geen bleekmiddel; dat is giftig en rampzalig voor de kleuren van je binnenbekleding!
 • Controleer het gebruik van reinigingsmiddelen voor de veiligheid eerst op een verborgen deel van het interieur of van de zetels, om onaangename verrassingen te voorkomen!
 • Wees voorzichtig met digitale schermen, die zeer gevoelig zijn voor huishoudelijke producten. Geef de voorkeur aan een specifiek product of, nog eenvoudiger, aan een zacht doekje dat je licht bevochtigt met helder water. Vervolgens wrijf je het scherm droog met een ander doekje.
 • Besteed vooral aandacht aan vaak gebruikte onderdelen zoals het stuur, de versnellingspook, de portiergrepen en het handschoenenkastje. Als je achter het stuur kruipt na iemand anders (die al dan niet ziek of geïnfecteerd is), veeg dan al deze onderdelen af met een doekje gedrenkt in een hydroalcoholische oplossing.
 • Probeer als algemene regel het interieur zo vaak mogelijk te verluchten.

 

Blijft je auto stilstaan?

Misschien heb je besloten om ook je auto op te sluiten, in de garage of op je parkeerplaats. Meerdere weken na elkaar? Dan neem je toch best een paar voorzorgsmaatregelen:

 • Problemen met het starten? Dat ligt hoogstwaarschijnlijk aan de batterij! Deze trucjes zijn eigenlijk bedoeld voor de winter, maar ze werken het hele jaar door!
 • Verlucht het interieur en zet de airconditioning een paar minuten aan met geopende ramen om eventuele stofdeeltjes te verwijderen.
 • Ga naar het dichtstbijzijnde tankstation om je bandenspanning te controleren. Die gaat immers vanzelf naar beneden, zelfs als je auto wekenlang geparkeerd staat!

 

BELANGRIJK

Tijdens deze coronacrisis staat Touring, net als de rest van het jaar, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 voor je klaar om je vragen te beantwoorden of je te helpen. Al wat je moet doen, is bellen naar 070/ 344 777